Energiebesparing

Spouwisolatie

Energie besparen is duurzaam. Het is goed voor het klimaat én uw portemonnee. Isoleer uw huis, wek uw eigen stroom op met zonnepanelen of bespaar tot wel 20 procent op warm water met een spaardouche. Wat doet u al om energie te besparen?

Handige tips op een rij

Een belangrijk begin om onze energie te verduurzamen is de vraag naar energie en warmte omlaag te brengen. Want energie die u niet gebruikt, hoeft u ook niet op te wekken. En het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Dat is mooi meegenomen toch? U kunt zelf gemakkelijk energie besparen. Het helpt om de warmtevraag in uw woning terug te dringen door te isoleren. Dit is naast energiebesparing de belangrijkste stap. Maar denk ook aan koken op inductie, vloerverwarming aanleggen of een warmte-terugwin via de douche. Kijk hier voor tips om direct aan de slag te gaan met energie besparen.

Bewonersverhalen

In de gemeente Haaksbergen zijn al tal van voorbeelden van bewoners die een stap naar duurzaam wonen gezet hebben. We hebben hieronder een aantal inspirerende bewonersverhalen op een rij gezet. Lees hier alle bewonersverhalen

Subsidies en acties

Er zijn op dit moment alleen landelijke subsidies en financieringsregelingen die isoleren of energie besparen gemakkelijker maken. We zetten ze hier graag voor u op een rij. 

SlimmeBuur

Als u overweegt te gaan isoleren of zonnepanelen te plaatsen, dan weet u vaak niet door wie u dat moet laten doen en wat de beste manier is. Dan scheelt het als u bijvoorbeeld een buur spreekt die een goede partij kent. SlimmeBuur faciliteert dat proces online, zodat u niet afhankelijk bent van een buurtpraatje, buurtbarbecue of straatfeest. 

Op Slimmebuur.nl kan iedereen die zijn buren graag een handje helpt door ervaringen te delen, zich aanmelden. En iedereen die vragen heeft, kan op de kaart een SlimmeBuur zoeken en een berichtje sturen. Kijk hier op de site van SlimmeBuur

Besparen voor ondernemers

Een kantoor van 1000 m2 verlichten kost gemiddeld 4500 euro per jaar. De vervanging van oude tl-buizen door hoogfrequente buizen levert een besparing op van 1600 euro. Als in de keuken van een restaurant 4 pitten 2 uur per dag onnodig aan staan, kost dat 1200 m3 meer gas. Dat is toch weer 500 euro per jaar. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe u als ondernemer energie kunt besparen. We zetten hier alle informatie voor u op een rij.

Isoleren is altijd goed

Wilt u een comfortabeler en gezonder huis en minder energie verspillen? Onderzoek dan eens de mogelijkheden om uw woning te isoleren. Naast meer comfort zorgt dit voor een lagere energierekening en een beter energielabel. Er zijn verschillende manieren om uw woning te isoleren:

Heeft u een monumentaal pand?

We verwijzen u graag naar een aantal informatieve websites waar u informatie kunt vinden. Heeft u toch nog een vraag, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

  • De Groene Menukaart. Eerste kennismaking met verschillende mogelijkheden om o.a. monumenten en boerderijen te verduurzamen
  • De Groene Grachten. Deze adviseurs zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van monumenten en historische panden. 
  • Bedrijvengids monumenten. Voor het vinden van adviseurs in Overijssel op het gebied van energiebesparing en isolatie.
Facebook Instagram Twitter Linkedin
Logo Ster in Samen Duurzaam