Home Energiecoach

Gratis bezoek energiecoach

Benieuwd waar je nog geld kunt besparen op je energierekening?

Wil je weten of er nog iets te verduurzamen valt aan je huis?

Weet je simpelweg niet zo goed waar je kunt of moet beginnen?

 

Onze vrijwillige, onafhankelijke energiecoaches kunnen je helpen! Er zijn een aantal enthousiaste vrijwilligers uit Haaksbergen die een opleiding tot energiecoach hebben doorlopen bij Coöperatie HOOM. Zij komen graag bij je langs om te helpen! Ze proberen niet om je iets te verkopen en je zit nergens aan vast. 

Foto waarop iemand de deur opent voor een energiecoach

Hoe ziet een bezoek eruit?

Er komen één of twee energiecoaches bij je thuis. Aan de keukentafel maken jullie kennis met elkaar en bespreken jullie wat de wensen zijn en wat de staat van het huis is. Vooraf vragen we je het digitale Hoomdossier in te vullen, zodat de energiecoaches en jij goed voorbereid aan het gesprek kunnen beginnen.

Vervolgens maken jullie een rondje door het huis om te bekijken wat de mogelijkheden voor energiebesparing zijn. Aan de keukentafel zullen de energiecoaches vervolgens samenvatten wat zij gezien hebben en in welke richting je kunt denken voor de volgende stap(pen). Denk bijvoorbeeld aan:

  • kleine aanpassingen in je gedrag
  • waar je extra isolatie kunt aanbrengen
  • hoe je je woning het beste kunt ventileren
  • of het plaatsen van zonnepanelen handig kan zijn
  • of het installeren van een (hybride-)warmtepomp zin heeft.

Belangrijk om te weten: de energiecoaches zijn onafhankelijk en doen dit als vrijwilliger. Ze wonen allemaal in Haaksbergen. Onze energiecoaches zijn géén verkopers van bepaalde maatregelen of materialen. Ze zijn opgeleid en gemotiveerd om met je mee te denken in mogelijkheden en kunnen je adviseren welk (type) marktpartij je verder kan helpen.

Afspraak maken?

Om een afspraak te kunnen maken, hebben we wat informatie van je nodig. Het bezoek van de energiecoaches duurt ongeveer 1,5 uur en zij kunnen zowel overdag als ’s avonds bij je langskomen.

Gedurende de week verzamelen we alle aanvragen die via onderstaand formulier zijn gedaan. Op vrijdag gaan alle aanvragen naar de coaches en op dinsdag matchen we de coaches met de vragen. Je krijgt dan een mail met informatie welke coach(es) bij je langs zullen komen en toegang tot het Hoomdossier. De coach(es) zullen je dan snel bellen om een afspraak te maken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Ben je eigenaar-bewoner of huurder van je woning?*
Wanneer kan de energiecoach langskomen?*
Een van de coaches zal je bellen voor een afspraak. We vragen dit omdat niet alle coaches overdag beschikbaar zijn.