Gratis bezoek energiecoaches

Benieuwd waar je nog geld kunt besparen op je energierekening? Wil je weten of er nog iets te verduurzamen valt aan je huis? Weet je simpelweg niet zo goed waar je kunt of moet beginnen? Onze vrijwillige energiecoaches kunnen je helpen! In 2022 heeft een aantal enthousiaste vrijwilligers een training van Coöperatie HOOM doorlopen tot energiecoach en zij komen graag bij je langs om te helpen!

Hoe ziet een bezoek eruit?

Er komen twee energiecoaches bij je thuis. Aan de keukentafel maken jullie kennis met elkaar en bespreken jullie wat de wensen zijn en wat de staat van het huis is. Vooraf vragen we je het digitale Hoomdossier in te vullen, zodat de energiecoaches en jij goed voorbereid aan het gesprek kunnen beginnen. Vervolgens maken jullie een rondje door het huis om te bekijken wat de mogelijkheden voor energiebesparing zijn. Aan de keukentafel zullen de energiecoaches vervolgens samenvatten wat zij gezien hebben en in welke richting je kunt denken voor de volgende stap(pen). Denk bijvoorbeeld aan kleine aanpassingen in je gedrag, waar je extra isolatie kunt aanbrengen, hoe je je woning het beste kunt ventileren, of het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een (hybride-)warmtepomp zin heeft.

Belangrijk om te weten: de energiecoaches zijn onafhankelijk en doen dit als vrijwilliger. Onze energiecoaches zijn géén verkopers van bepaalde maatregelen of materialen. Ze zijn opgeleid en gemotiveerd om met je mee te denken in mogelijkheden en kunnen je adviseren welk (type) marktpartij je verder kan helpen.

Afspraak maken?

Om een afspraak te kunnen maken, hebben we wat informatie van je nodig. We willen je vragen een drietal momenten in de komende weken aan te geven waarop je de energiecoaches thuis kunt ontvangen (meer mag ook, maakt het plannen makkelijker). Het bezoek van de energiecoaches duurt ongeveer 1,5 uur en zij kunnen zowel overdag als ’s avonds bij je langskomen.

Gedurende de week verzamelen we alle aanvragen. Op vrijdag gaan alle aanvragen naar de coaches en op dinsdag plannen we de bezoeken in. Je ontvangt dan een afspraakbevestiging en toegang tot het Hoomdossier.

Aanvragen energiecoach

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*

Naam*

Energiecoach
Facebook Instagram Twitter Linkedin
Logo Ster in Samen Duurzaam