Home Energiecoach Bezoek energiecoach

De energiecoach bij je thuis

De energiecoach van Ster in Samen Duurzaam komt bij je thuis, op een moment dat het jou past. Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom vragen we vooraf wat gegevens over je woning en energieverbruik in te vullen. Na het bezoek ontvang je een stappenplan met heldere handvatten thuisgestuurd.

Onafhankelijk

Alle energiecoaches zijn onafhankelijk en doen dit als vrijwilliger. Ze wonen allemaal in Haaksbergen. De energiecoaches zijn géén verkopers van bepaalde maatregelen of materialen. Ze zijn opgeleid en gemotiveerd om met je mee te denken in mogelijkheden en kunnen je adviseren welk (type) bedrijf je verder kan helpen. 

Goed voorbereid van start

Om goed advies te geven, vragen we je vooraf antwoord te geven op een aantal vragen. Daarvoor sturen we je na het maken van een afspraak, een link toe naar je eigen digitale dossier. Het gaat om informatie over de volgende zaken:

  • gegevens over de woning (type en bouwjaar);
  • bewonersgebruik (aantal bewoners en stookgedrag);
  • type verwarming van woning en water, en wijze van koken;
  • hoogte van je energieverbruik en je energielabel;
  • woonwensen (comfort en duurzaamheid);
  • wijze van woning- en glasisolatie;
  • welke kleine energiebesparende maatregelen heb je al gedaan.

Stappenplan met handvatten

Na het invullen van de vragenlijst, komt de energiecoach goed voorbereid bij je thuis. Samen nemen jullie het dossier kort door en vul je eventuele onduidelijkheden in. 

Dan is het tijd voor een rondje door en om de woning. De energiecoach geeft te plaatse ook advies over wat hem of haar opvalt. Terug aan de keukentafel laat de energiecoach informatie achter of geeft aanvullende tips. Na het gesprek ontvang je in je eigen digitale dossier een stappenplan met handvatten die aansluit bij je wensen. Een bezoek van een energiecoach duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. 

Wil je ook energiecoach worden? Dat kan! Wij betalen volledig jouw opleiding.
Lees hier meer over wat we je bieden en wie we zoeken.