Home Isoleren

Isoleren

Isolatie van de woning zorgt voor minder verlies van warmte in de winter en houd het huis in de zomer koeler. Een geïsoleerde woning is comfortabeler en gezonder én het zorgt voor een lagere energierekening. Je kan je huis op verschillende manieren isoleren. Als je je huis isoleert, kan je subsidie aanvragen. Je vindt hier meer informatie over subsidies. Wil je meer weten over de manieren waarop je je huis kan isoleren? Hieronder geven we meer informatie over de verschillende manieren.

Soorten isolatie

2 van de 3 woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Zonde, want isolatie heeft alleen maar voordelen: minder kou en tocht, lagere energiekosten en CO2-uitstoot, én je bereidt je huis voor op aardgasvrij en energieneutraal wonen. Maar op welke manieren kan je je huis eigenlijk isoleren? 

Monumentaal pand

Ben je eigenaar van een monumentaal pand? Dan kan verduurzamen een flinke opgave zijn. Om je zo goed mogelijk te informeren, hebben we een aparte pagina met informatie over monumentale panden. Hier vind je onder andere handige links naar websites met uitgebreidere informatie.

Subsidie

Er zijn landelijke subsidies en financieringsregelingen die isoleren of energie besparen gemakkelijker maken. We zetten hier de mogelijkheden voor je op een rij.