Home Duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Wist je dat jij als inwoner een belangrijke rol kunt spelen in het bouwen aan een duurzame wereld, recht vanuit je eigen huis. Hier geven we je tips over kleine stappen kunt zetten die een groot verschil maken: zo maak je van jouw huis een duurzaam thuis

Aardgasvrij wonen

We gaan van het aardgas af. Door over te stappen naar schone alternatieven zoals warmtepompen en groen gas, verminderen we onze CO2-uitstoot en zorgen we voor een schonere lucht om in te ademen. Wat betekent dit voor jou en wat kan je nu al doen om stappen te zetten richting een woning zonder aardgas? Best veel. We leggen het graag uit. Klik hier voor meer informatie.

minihuisje gevuld met isolatiemateriaal

Energie besparen

Elke kleine stap telt als het gaat om energie besparen. Van LED-verlichting tot goed geïsoleerde ramen, we hebben tips om je te helpen energie te besparen zonder in te leveren op comfort. Een duurzame levensstijl begint bij bewuste keuzes in je dagelijkse routine. Klik hier voor meer informatie.

Zelf energie opwekken

Heb je er ooit aan gedacht om je eigen energie op te wekken? Zonnepanelen zijn een goede optie hoe je dit thuis kan doen. Met zonne-energie kun je niet alleen je eigen energie produceren, maar ook je energierekening verlagen. Dat is nog eens slim investeren in je eigen toekomst! Klik hier voor meer informatie.

Energiecoaches

We begrijpen dat duurzaamheid soms vragen kan oproepen. Maak daarom kennis met onze energiecoaches, toegewijde vrijwilligers die je graag helpen keuzes te maken om duurzamer te gaan wonen. Ze staan klaar om je te begeleiden, vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes. Klik hier om een afspraak te maken met een energiecoach.

Foto waarop iemand de deur opent voor een energiecoach