Home Nieuws World Overshoot Day
02-08-2023
1 min. leestijd

World Overshoot Day

Het is helaas weer zover: World Overshoot Day. In slechts acht maanden tijd hebben we wereldwijd alle natuurlijke hulpbronnen opgebruikt die de aarde normaal gesproken in één jaar kan vernieuwen. World Overshoot Day, is een belangrijke dag waarop we stilstaan bij onze impact op de aarde. Maar laten we niet bij de pakken neerzitten! In Haaksbergen willen we een positieve boodschap uitdragen en laten zien dat we samen kunnen werken aan een duurzame toekomst.

Een belangrijk begrip hierbij is de ‘ecologische voetafdruk’ – dit staat voor de hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen die we gebruiken en de hoeveelheid afval die we produceren. Door bewuster te leven en onze voetafdruk te verkleinen, kunnen we de druk op onze planeet verminderen en een positieve impact hebben op het klimaat. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, vaak kan het al met kleine aanpassingen in je dagelijks leven. Denk aan vaker de fiets pakken, duurzame producten kiezen, minder voedsel verspillen en bewuster omgaan met energie.

eco-footprint

Op de website van Milieu Centraal kun je eenvoudig de voetafdruk van jouw huishouden berekenen, en krijg je tips over hoe je deze kan verkleinen. Samen kunnen we een groot verschil maken!

Op deze World Overshoot Day willen we ons richten op de kracht van positieve acties. Laten we deze dag zien als een uitnodiging om duurzame keuzes te omarmen en een veerkrachtige toekomst te bouwen voor onszelf en komende generaties.

Dus doe mee met ons en vier vandaag een duurzame toekomst op World Overshoot Day! Laten we samen werken aan een groenere en veerkrachtigere planeet waarop we met trots kunnen zeggen: “Wij maken het verschil!”