Home Nieuws Verspillingsvrije week
Groente
11-09-2023
2 min. leestijd

Verspillingsvrije week

In de week van maandag 11 september t/m zondag 17 september is het de Verspillingsvrije Week! In deze week wordt er meer aandacht gevraagd voor het tegengaan van voedselverspilling. Wat kan je zelf al doen en hoe blijf je alert op voedselverspilling in de toekomst? Je leest het hier!

Heb je er weleens bij stilgestaan hoeveel eten we eigenlijk weggooien? Het is verbazingwekkend als je erover nadenkt. Maar goed nieuws: jij kunt hier verandering in brengen! In Haaksbergen nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de Verspillingsvrije Week.

Wat is de Verspillingsvrije Week?

De Verspillingsvrije Week is een nationale campagne die draait om bewustwording en actie. Het doel is simpel maar krachtig: samen streven naar een wereld met minder voedselverspilling. In Haaksbergen willen we onze inwoners aanmoedigen om deel te nemen en een positieve impact te hebben op ons milieu, onze portemonnee en onze gemeenschap.

Hoe kun je meedoen?

  1. Plan je maaltijden: Begin met het maken van een boodschappenlijstje. Zo koop je alleen wat je echt nodig hebt en voorkom je impulsieve aankopen die later worden verspild.
  2. Koester restjes: Heb je wat eten over? Geen probleem! Bewaar het in de koelkast en geef het een tweede leven als lunch of als ingrediënt voor een ander gerecht.
  3. Let op de houdbaarheidsdatum: Controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum van producten in je voorraadkast. Gebruik eerst de producten die bijna verlopen.
  4. Koken met restjes: Creatief koken kan leuk zijn én verspilling verminderen. Probeer eens een “restjesdag” waarbij je gerechten maakt met ingrediënten die je al hebt.
  5. Deel je successen: Deel je ervaringen en tips met vrienden, familie en op sociale media om anderen te inspireren om mee te doen.

Waarom meedoen belangrijk is

Door deel te nemen aan de Verspillingsvrije Week draag je bij aan het verminderen van voedselverspilling, wat goed is voor het milieu. Maar het stopt daar niet. Het kan je ook geld besparen en helpen om bewuster te winkelen en te koken. Bovendien brengen we als gemeenschap positieve verandering teweeg door samen te werken.

Dus, laten we samen aan de slag gaan om verspilling te verminderen en onze gemeente Haaksbergen groener en duurzamer te maken. Doe mee aan de Verspillingsvrije Week en ontdek hoe kleine veranderingen grote impact kunnen hebben!

Samen kunnen we het verschil maken. Veel plezier en succes tijdens de Verspillingsvrije Week!

Meer informatie

Voor meer informatie over de Verspillingsvrije Week kan je naar de website van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling gaan. Hier vind je meer informatie en ook een receptenboekje met recepten die worden gemaakt van restjes.

rijpe bananen