Home Nieuws Nationale klimaatweek
nationale klimaatweek
31-10-2023
1 min. leestijd

Nationale klimaatweek

Het is Nationale Klimaatweek! Van 30 oktober t/m 5 november 2023 organiseren burgers, bedrijven en overheden activiteiten door het hele land. Voor iedereen, van jong tot oud, particulier en zakelijk. Want iedereen kan iets doen voor het klimaat, ook jij. Zet ook de knop om en doe mee.

Wat is de Nationale klimaatweek?

De nationale klimaatweek is het moment om bewuster te leven! Veel Nederlanders zijn al goed bezig voor het klimaat. Overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee. We leven, wonen en werken steeds duurzamer. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken klimaatdoelen te behalen. Om nog meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, draait deze week om bewustwording van kleine dingen die jij kan doen voor een beter klimaat. Naast de Nationale Klimaatweek is er ook de landelijke campagne ‘Zet ook de knop om’. Deze campagne legt uit waarom het zo belangrijk is om de knop om te zetten, voor nu en straks. Zet ook de knop om geeft duidelijke voorbeelden van stappen die je kunt zetten en concrete tips om minder CO2 uit te stoten.

Hoe kun je meedoen?

  1.  Kieren dichten: Kieren en gaten in ramen en deuren kunnen warmteverlies veroorzaken. Eenvoudig afdichten met tochtstrips is een kleine moeite met directe resultaten.
  2. LED-verlichting: Vervang oude gloeilampen en halogeenlampen door energiezuinige LED-lampen. Ze verbruiken aanzienlijk minder energie en gaan langer mee.
  3. Kraanbewustzijn: Douche maximaal vijf minuten, draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen en afwassen. Het lijken kleine dingen, maar het bespaart water en energie.
  4. Groene tuin, minder tegels: Een groene tuin heeft veel voordelen: hij vangt regenwater op en zorgt voor verkoeling.
  5. Deel je successen: Deel je ervaringen en tips met vrienden, familie en op sociale media om anderen te inspireren om mee te doen.
  6.  

Voor evenementen bij jou in de buurt, kijk op de website van de nationale klimaatweek.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Nationale Klimaatweek kan je naar de website van de de Nationale Klimaatweek 2023 gaan.

plantje