Home Nieuws Gratis online training Mijn Stijl iD
MijnStijlID banner
27-02-2024
1 min. leestijd

Gratis online training Mijn Stijl iD

Weet je dat het beter zou zijn om minder kleding te kopen maar lukt het je toch niet om de verleidingen te weerstaan? Samen met Psychologie Magazine ontwikkelde Milieu Centraal een gratis online training om je precies met dát probleem te helpen. In de training leer je hoe je met jouw kleding kan uitdragen wie je bent, zodat je alleen nog maar kleding draagt die echt bij jou past. Want je eigen stijl hebben, betekent bewust minder (mis)kopen. Daarom roept Milieu Centraal op: volg je stijl, niet de mode.

Fashion victim of verleidingen de baas?

De kledingindustrie produceert veel meer dan we nodig hebben, zodat we veel meer kopen dan we nodig hebben. Hoe komen we toch steeds in de verleiding om de nieuwste trends te blijven volgen? In de training vertellen experts wat kopen doet in je brein, hoe je omgaat met verleidingen en hoe je expressie geeft aan jouw waarden door middel van kleding. In twee workshops van stijlcoach Mirjam Hamming leer je je hoe je alles uit jouw kast kan halen door nieuwe combinaties te maken, naar pasvorm te kijken en goed op kleur te letten. De training is gratis te volgen.

MijnStijliD Banner 2

Waarom is het belangrijk minder kleding te kopen?

De kledingindustrie groeit snel. De groei komt doordat het aantal mensen op de wereld toeneemt, de groep mensen met een middeninkomen stijgt en doordat mensen kleding vaker als wegwerpproduct behandelen. Dit heeft gevolgen voor het milieu: ongeveer 4 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen komt van de kleding- en schoenenindustrie. Ook in Nederland blijft het aanbod van kleding toenemen, er komen hier per jaar bijna 1 miljard kledingstukken op de markt. Gemiddeld kopen we in Nederland ongeveer 50 nieuwe kledingstukken per persoon per jaar. Als je 6 nieuwe kledingstukken minder zou kopen kun je 40 kg CO2 per jaar besparen. Als iedere Nederlander dat zou doen besparen we net zoveel CO2 in een jaar, als wat het kost om 85,000 keer met de auto de wereld rond te rijden!

Mijn Stijl iD

Laat zien wie je bent

Meedoen met de training? Meld je gratis aan en leer wat bij je past!
Klik hier om naar de online training te gaan