Home Nieuws Aanvragen tegoedbon waterton
tegoedbon waterton
29-11-2023
min. leestijd

Aanvragen tegoedbon waterton

Voorkomen van wateroverlast

Ook in Twente merken we de gevolgen van klimaatverandering. Denk aan overlast en schade door hitte, droogte en extreem weer. Daar ontsnappen we niet aan, maar we kunnen er wél wat aan doen! Help mee door jouw huis en tuin water- en hitteproof te maken. 

Eén van de manieren om wateroverlast te voorkomen is door het opvangen van regenwater. Regenwater is schoon water, wat we goed kunnen gebruiken. Zeker in drogere periodes. Want regenwater gebruiken voor de tuin is beter dan kraanwater. Maar ook als het veel regent, kunnen we regenwater beter opvangen. Het riool raakt dan minder snel overvol. Zo wordt de kans op wateroverlast kleiner.

Je kunt het regenwater opvangen en opslaan in een regenton. Door het water op te slaan, kun je het later gebruiken om bijvoorbeeld planten water te geven. Het beste is het als de ton weer leeg is als er een regenbui op komst is. 

Voorwaarden tegoedbon

Als gemeente willen we graag meehelpen het water op te slaan. Hierom bieden wij onze inwoners de mogelijkheid om met 50 euro korting een waterton aan te schaffen. Voor de tegoedbon gelden de volgende voorwaarden:

  • De tegoedbon is alleen beschikbaar voor inwoners van Haaksbergen
  • De tegoedbon is niet in te wisselen voor geld
  • De tegoedbon dient ingeleverd te worden tijdens de aanschaf van de waterton bij één van de deelnemende winkels
  • Maximaal 1 tegoedbon per adres
  • De waterton moet uit minimaal 75% gerecycled materiaal bestaan, óf van hout zijn
  • De waterton moet minimaal 185 liter kunnen bergen

Wil je meedoen aan deze actie? Vraag dan snel jouw tegoedbon aan door het formulier hieronder in te vullen. Er zijn maximaal 150 tegoedbonnen beschikbaar. Nadat je de tegoedbon hebt aangevraagd krijg je deze per post thuisgestuurd. Na het ontvangen van de tegoedbon kun je deze tot en met 31 mei 2024 worden inleveren tijdens de aanschaf van een waterton bij: 

  • Groencentrum Buurse ’t niej’nhoes – Broekheurnerweg 35, 7481 PX Haaksbergen
  • Welkoop – Textielstraat 12, 7483 PB Haaksbergen
  • Gamma – Textielstraat 24, 7483 PB Haaksbergen

Aanvraag formulier waterton

Helaas zijn alle 150 tegoedbonnen vergeven en is een aanvraag niet meer mogelijk. 

voorkant tegoedbon