Home Nieuws Zonnepark De Stegenhoek: energie voor 2.600 huishoudens stap dichterbij
Plankaart Zonnepark De Stegenhoek
28-02-2022
min. leestijd

Zonnepark De Stegenhoek: energie voor 2.600 huishoudens stap dichterbij

Zonnepark De Stegenhoek is een van de drie zonneparken die in onze gemeente gerealiseerd worden. De stap die nog gezet moest worden, is de toekenning van de SDE++-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie). LC Energy, de partij die het zonnepark gaat exploiteren, heeft deze subsidie nu toegekend gekregen. Dat betekent dat LC Energy de volgende stap kan zetten: realisatie van het zonnepark.

De Stegenhoek wordt gerealiseerd tussen de Kinkelerweg en de Stegenhoekweg. Afgelopen najaar heeft het college de omgevingsvergunning verleend. De komende tijd gaat LC Energy de planning voor de realisatie van het zonnepark uitwerken, samen met de netbeheerder Enexis. Zodra deze planning rond is, zal LC Energy dit melden op haar website. ‘Met het hebben bereikt van de SDE++ mijlpaal, zijn we weer een stap dichterbij gekomen om duurzame zonne-energie aan de circa 2.600 huishoudens van de gemeente Haaksbergen te kunnen verzorgen’, aldus Gijs van Heemstra van LC Energy.

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuws omtrent zonnepark De Stegenhoek? Kijk dan regelmatig op de website van het project.