Home Nieuws Zet ‘em op 60!
Zet m op 60 banner
31-01-2022
min. leestijd

Zet ‘em op 60!

Met het afstellen van uw cv-installatie valt veel te winnen. De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstellingen van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas en vermindert de CO2 uitstoot. En u bespaart er geld door: dat hangt natuurlijk af hoe goed uw huis is geïsoleerd, hoe warm u het wilt hebben en op welke temperatuur de cv-ketel nu staat. U bespaart tot 60 euro per jaar, maar niet iedereen zal dat halen. Rond de 40 euro is voor de meeste mensen zeker haalbaar. De gemiddelde Nederlander kan met deze simpele actie per jaar 94-140kg C02 besparen.

En heeft u vloerverwarming? Iedereen wie een CV ketel heeft kan mee doen. Een apart thermostaatventiel voor de vloerverwarming zorgt ervoor dat de vloerverwarming niet hoger dan 40 graden gestookt kan worden. De cv-ketel kan dus zonder problemen op 60 graden of lager worden gezet.

Hoe werkt het?
Het is vrij eenvoudig om zelf de CV in te stellen. U kunt hier  via een keuzemenu de instructie per cv-ketel opzoeken: kijk daarvoor hier:
Wil u meer informatie of wil je de cv-installatie instellen op 60ºC? Kijk dan op www.zetmop60.nl