Home Nieuws World Cleanup Day 2021
Zwerfafval
15-09-2021
1 min. leestijd

World Cleanup Day 2021

Zaterdag 18 september is het zover: World Cleanup Day 2021. Over de hele wereld gaan mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op. Maar daarnaast is het een krachtig, wereldwijd signaal: we zijn zelf verantwoordelijk voor een schone leefomgeving en daar kan iedereen aan meehelpen!

In Haaksbergen organiseren twee organisaties met elkaar deze opruimdag. IVN en CUP doen dat met ondersteuning van de gemeente. Help jij ook mee? Samen zwerfafval opruimen is een leuke manier om je omgeving schoon te maken. En: schoon houdt schoon. Want rommel trekt rommel aan.

Samen aan de slag

De actie is op zaterdag 18 september van 9.00 tot 12.00 uur. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats aan de Mr. Eenhuisstraat, achter de Rabobank. In verschillende groepen gaan we diverse parkeerplaatsen, straten en groenstroken zwerfafvalvrij maken. Wil je meedoen? Geef je dan op via afval@haaksbergen.nl. Wij zorgen dan voor voldoende afvalgrijpers, hesjes en koffie en thee. Haaksbergse collegeleden helpen deze ochtend ook een handje mee.

Zelf op pad

Liever alleen of op een ander moment aan de slag in je eigen buurt? Dat kan ook! Het is dan wel handig om te weten welke buurten, straten of bospaden net zijn opgeruimd. Daarvoor kan de app Helemaal Groen gebruikt worden. Deze app is uitgevonden door een nette inwoner van de gemeente Berkelland en daar een groot succes. Inwoners kunnen daarop zien welke straten net schoon zijn. Daarom ook aan inwoners van Haaksbergen de tip om deze app te downloaden!

Kijk voor meer info ook eens op nederlandschoon.nl.