Home Nieuws Vrijwilligers pakken zwerfafval aan
BermBrigade
23-03-2022
2 min. leestijd

Vrijwilligers pakken zwerfafval aan

Afgelopen weekend was de landelijke opschoondag. Ook in Haaksbergen is een opruimploeg aan de slag geweest, met assistentie van de wethouders Louis Koopman en Jan-Herman Scholten. Helaas zijn opruimacties en vrijwilligers nog steeds hard nodig. Inwoners die af en toe een handje willen helpen met opruimen kunnen zich aanmelden voor de BermBrigade. Al 65 (!) Haaksbergenaren doen mee, maar meer hulp is van harte welkom.

Helaas belandt er nog altijd veel zwerfafval in de natuur. We kennen allemaal de zakjes van een bekende hamburgergigant in de berm, de blikjes energiedrank of – ook heel ergerlijk – de plasticzakjes gevuld met hondenpoep. Twente Milieu werkt in opdracht van de gemeente aan een schoon Haaksbergen, maar kan dat niet alleen. De gemeente Haaksbergen is dan ook erg blij met vrijwilligers die het zwerfafval af en toe te lijf willen gaan. Onlangs gaven zich al 65 Haaksbergenaren op voor de BermBrigade. Wethouder Koopman mocht zaterdag de eerste gratis opruimpakketten uitreiken aan Maria Wielens van IVN en Tanja Lammers van CUP.

Aanmelden
De BermBrigade bestaat uit vrijwilligers die tijdens hun wandelingen, fietstochten of ritjes met de scootmobiel zwerfafval opruimen op momenten dat het hen zelf uitkomst. Ze ontvangen daarvoor een pakket, bestaande uit een afvalgrijper, veiligheidshesje, handschoenen, vuilniszakken en een folder met tips. Aanmelden of meer informatie? Stuur een mail naar afval@haaksbergen.nl.