Home Nieuws Vanaf 1 augustus: alle textiel inzamelen
stapel kleding
19-08-2021
2 min. leestijd

Vanaf 1 augustus: alle textiel inzamelen

Bijna al het textiel, ook versleten of kapot, is geschikt voor hergebruik. Vanaf 1 augustus zamelt Twente Milieu textiel in Haaksbergen in, een nieuwe vorm van samenwerking tussen de gemeente en Twente Milieu. De textielcontainers krijgen verspreid over Haaksbergen een nieuwe plek.

Niet alleen kleding is geschikt voor hergebruik, ook sokken, ondergoed, handdoeken, beddengoed, schoenen, gordijnen kunnen hergebruikt worden. Het maakt ook niet uit of het versleten of kapot is. De enige voorwaarden zijn dat het schoon en droog moet zijn. Het textiel dat Twente Milieu inzamelt wordt gesorteerd bij Regionaal Textielsorteercentrum Twente door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het textiel dat inwoners in de textielcontainers van Twente Milieu deponeren dragen zij dus indirect bij aan de werkgelegenheid in Twente.

Waar komen de textielcontainers?

Textielcontainers maken nu nog vaak deel uit van een milieuplein, vaak in de omgeving van een supermarkt. De ervaring heeft geleerd dat sommige mensen, al dan niet abuis, ook andere afvalsoorten dan textiel in textielcontainers werpen. Er is daarom voor gekozen om de textielcontainers van Twente Milieu op afzonderlijke locaties neer te zetten, namelijk bij maatschappelijke instellingen waar veel mensen samen komen en waar parkeergelegenheid is. De bestaande textielcontainers van Reshare worden de komende weken verwijderd. De nieuwe locaties van de textielcontainers zijn:

  • Beckummerweg, parkeerplaats kerkzijde
  • Evertsenstraat, nabij Smallsteps kinderopvang
  • Lijsterstraat, nabij basisschool Bonifatius
  • Bouwmeester, tegenover Gezondheidscentrum
  • Marijkestraat, nabij basisschool Op den Akker
  • De Noor, parkeerplaats sporthal De Trefhoek.

Hoe zijn de locaties voor de textielcontainers bepaald?

De gemeente en Twente Milieu onderzochten samen waar de textielcontainers het beste kunnen staan. Het belangrijkste hierbij is dat het voor inwoners zo eenvoudig, comfortabel en veilig mogelijk is om het textiel weg te brengen. Er is rekening gehouden met een zo kort mogelijke afstand tot de container voor elke inwoner.

Wilt u weten wat er allemaal wel en niet in de textielcontainer mag? Kijk dan in de onlangs verspreidde huis-aan-huis folder of op twentemilieu.nl/afvalsoorten/textiel.