Home Nieuws Nieuwe laadpalen
Electrische auto aan laadpaal
03-06-2022
min. leestijd

Nieuwe laadpalen

Haaksbergenaren met een elektrische auto zorgen vaak voor een laadpaal op eigen terrein. Als daar geen gelegenheid voor is, ben je als bezitter van zo’n auto aangewezen op een publieke laadpaal. Inwoners kunnen daar een aanvraag voor doen, en als er binnen 300 meter nog geen laadpaal aanwezig is kan besloten worden om een nieuwe publieke laadpaal te plaatsen. Ook laat de gemeente op strategische plekken laadpalen realiseren. De laadpalen worden daar geplaatst waar de behoefte het grootst is. Op korte termijn komen er zeven nieuwe laadpalen bij.

Waar komen de nieuwe laadpalen?
Aan de Bartokstraat, Beckummerweg, Blankenburgerstraat, De Noor, Ferdinand Bolstraat, Molenstraat en Reute.

Laadpaal aanvragen?
Haaksbergen heeft nog beperkt openbare laadpalen. Het kan dus goed zijn dat er nog geen openbare laadpaal bij jou in de buurt is. In dat geval kun je hier een laadpaal aanvragen. Dat kost je niets; je betaalt alleen voor het opladen van je elektrische auto. Kijk op de website van Vattenfall InCharge voor meer informatie over het opladen van je elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen
Om de laadpalen te kunnen gebruiken heb je een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. Je vraagt de laadpas hier aan.