Home Nieuws Heeft u een tuin? Plaats een regenton!
water opvangen in regenton
28-04-2022
2 min. leestijd

Heeft u een tuin? Plaats een regenton!

Heeft u een tuin én hebben uw planten in de zomer wat extra water nodig? Plaats dan nu een regenton. Het water wat nu opgevangen wordt, kan straks in de zomer nodig zijn om uw platen of moestuin water te geven. Regenwater is zacht en dat is goed voor de planten. Bovendien bespaart u zo op drinkwater.

Tips voor het aansluiten
Regentonnen bergen door de beperkte afmeting maar beperkt water. Daarom moet de regenton ook altijd voorzien zijn van een overloop. Er bestaan vulautomaten, dat zijn koppelstukken tussen de regenpijp en de regenton, die ervoor zorgen dat de regenton niet overloopt. Als de regenton vol is, loopt het water via de regenpijp gewoon weg.
Heeft u goed doorlatende grond? Dan kunt u het overtollige water laten overlopen naar de tuin, het liefst via een open goot naar een dieper gelegen deel van de tuin. Zo maakt u ook nog gebruik van de hoogteverschillen in uw tuin.
Het is aan te raden om een bladvang te plaatsen in de regenpijp boven de verbinding met de regenton. Dit voorkomt dood materiaal in de regenton en houdt het water schoon. En dan nog een laatste tip: zet de regenton op een verhoging: zo kunt u makkelijk een emmer of gieter onder het kraantje zetten.

Het is niet heel moeilijk om een regenton op de regenpijp aan te sluiten. We leggen u in dit handige filmpje precies uit hoe u een regenton aansluit.