Home Nieuws Enquête over aardgasvrij
banner winactie
11-11-2021
1 min. leestijd

Enquête over aardgasvrij

Gemeente Haaksbergen vraagt uw mening
In 2050 gebruiken we geen aardgas meer om onze huizen te verwarmen. Dat lijkt nog een hele tijd, toch moeten wij ons hier goed op voorbereiden. Gemeente Haaksbergen wil dat samen met de inwoners doen. Daarom kunnen inwoners via een enquête hun mening en suggesties geven over hoe Haaksbergen aardgasvrij moet worden. Met deze informatie kan de gemeente haar Warmtevisie maken.

Praat mee over aardgasvrij
De Warmtevisie geeft richting aan hoe woningen en gebouwen in de gemeente Haaksbergen in de toekomst verwarmd kunnen worden: zonder aardgas. Op dit moment doet de gemeente onderzoek naar de geschikte alternatieven, mogelijke technieken en de kosten. De gemeente wil graag weten welke energiebesparende maatregelen inwoners al genomen hebben en aan welke informatie inwoners behoefte hebben. Maar inwoners kunnen ook hun mening geven over wie bepaalt wanneer buurten en dorpen aardgasvrij worden. Begin 2022 is de Warmtevisie klaar, waarin de opmerkingen en suggesties van inwoners zijn verwerkt.

Belangrijk moment
Op basis van de reacties en informatie vanuit de enquête bepaalt de gemeente op welke manier, wanneer en hoe Haaksbergen aardgasvrij wordt. En wat daarvoor nodig is, bijvoorbeeld welke informatie inwoners nodig hebben. Het is dus nu het moment voor inwoners om mee te praten. Iedereen die de enquête invult, maakt bovendien kans op een van de mooie prijzen, waaronder een slimme Google Nest thermostaat t.w.v. €229,-. De enquête vindt u hier en is in te vullen tot 24 november a.s. De prijswinnaars worden vóór 15 december bekend gemaakt.