Subsidies, regelingen en geld-terug

Subsidie op energiebesparende maatregelen

 

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) – Koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto’s in de kleinere en compacte middenklasse.

BNG Duurzaamheidsfonds (zakelijk) – Het fonds is een aanvulling op (regionale) duurzaamheidsfondsen en verstrekt alleen leningen aan ondernemers die bijdragen aan het gemeentelijke of provinciale duurzaamheidsbeleid. Projecten en initiatieven die in aanmerking komen voor een lening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds, dragen bij aan verduurzaming van het milieu (ecologisch verduurzamen), de mens (sociaal-cultureel verduurzamen) of de markt (economisch verduurzamen).

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers (ISDE) – Verduurzaam uw productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Dat kan met een (hybride) warmtepomp en een zonneboiler.

Er zijn landelijke subsidies en financieringsregelingen die isoleren of energiebesparen gemakkelijker maken. We zetten hier de mogelijkheden voor u op een rij. Let op: aan elke subsidie of regelingen zitten voorwaarden verbonden. U kunt per mogelijkheid doorklikken voor meer informatie.

Landelijke regelingen en subsidies:

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) – Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Energiebespaarbudget Nationale Hypotheek Garantie (bouwdepot) – Door je huis te verduurzamen, kun je flink besparen op je energierekening. Met het Energiebespaarbudget van NHG kun je daarvoor extra lenen, of je nu een huis koopt, verbouwt of de hypotheek oversluit.

Energiebespaarlening voor woningeigenaren – De Energiebespaarlening voor particulieren is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Investeer slim en maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis. U kunt minimaal €2.500,- en maximaal €65.000 lenen. 

BTW teruggave zonnepanelen – Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (3.000 wattpiek) voor 4.400 euro levert dit 750 euro op.

Duurzame Monumenten-Lening – Een Duurzame Monumenten-Lening is een laagrentende lening die wordt verstrekt aan een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen.

Energiebesparing voor VVE’s – Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen voor uw gebouw(en) het beste resultaat en rendement geven? Laat dan een energieadvies opstellen en vraag hiervoor subsidie aan. Er zijn drie mogelijkheden: Een energieadvies van een gecertificeerde energieprestatieadviseur (EPA), eventueel met daarbij externe procesbegeleiding en/of met eventueel een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en eventuele procesbegeleiding.

Energiebespaarlening voor VVE’s – Met de VvE Energiebespaarlening kunt u energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder uw reserveringen aan te spreken. Voor een energiezuinig complex én een fijne plek voor uw leden om te wonen.

Facebook Instagram Twitter Linkedin
Logo Ster in Samen Duurzaam