Het verhaal van Wooncoach Leon Pelders

Werkt als vrijwilliger bij Duurzaam Thuis Twente als wooncoach. Een sociaal actief persoon, helpt graag andere mensen. Beroepsmatig werkt hij als maintenance engineer in de industrie.

Het verhaal van Wooncoach Peter Migchielsen

Heeft zijn ervaring opgedaan in metaal- elektrotechnische bedrijven. Denk aan ontwerp- en product ontwikkeling van componenten en schakel- en verdeelinrichtingen. Na de tekenkamer was hij werkzaam als produktieleider en hoofd logistiek bij een metaal- en kunststof bedrijf, alwaar hij in 2006 met vervroegd pensioen is gegaan.

Het verhaal van Wooncoach Frans Botterhuis

Gepensioneerd en spreekt zeer gemotiveerd. Hij heeft jarenlang gewerkt in de energiesector. Met passie voor duurzaamheid, een brede theoretische achtergrond en ervaring weet hij waar hij over praat.

Meestgestelde vragen

Kost een wooncoach geld? (nee!)
U kunt een wooncoach van Duurzaam Thuis Twente kosteloos inschakelen. Zij adviseren u graag met allerlei vraagstukken. Heeft u een nieuw, of oud huis gekocht? Of wilt u een frisse blik op uw huidige woning? Zij kijken naar meer dan 21 verschillende manieren om duurzamer te wonen. Ga naar de website
Waarom asbest verwijderen?
Asbest hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar het kan wel. Zodra een asbestdak beschadigd raakt, komen er asbestvezels vrij. Het inademen van deze vezels kan slecht zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Niet alleen het natuurlijke verweringsproces tast een asbestdak aan. Ook een hagelbui, storm of brand kan ervoor zorgen dat asbestvezels vrij komen. Naast de gezondheidsrisico’s kunt u ook voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Raakt uw dak beschadigd, dan heeft u mogelijk een minder of onbruikbaar pand. Alleen een specialist mag dan uw dak vervangen en uw omgeving moet asbestvrij worden gemaakt. Dit is een kostbare aangelegenheid. Afhankelijk van uw situatie, vergoed uw verzekering na 2024 dergelijke kosten minder of helemaal niet meer. Vanaf 2024 controleren we als gemeente of het verbod wordt nageleefd. Verwijdert u uw asbestdak niet voor 2024, dan loopt u ook het risico op een boete.