Familie Nij Bijvank

In de gemeente Haaksbergen zijn al tal van voorbeelden van bewoners die een stap naar duurzaam wonen gezet hebben. We hebben hieronder een aantal inspirerende bewonersverhalen op een rij gezet.

Het echtpaar Nij Bijvank is al 50 jaar woonachtig in haaksbergen! Ze gaan hier dan ook nooit meer weg. Daarom zaten ze eraan te denken om hun huis verder te verduurzamen. Het echtpaar heeft al eerder verduurzamingsmaatregelen getroffen, namelijk dak- en spouwmuurisolatie. Ze hadden nog belangstelling voor zonnepanelen en glas- en vloerisolatie. De glasisolatie hebben ze geplaatst toen ze er gingen wonen en was dus al 50 jaar oud. Daar moest natuurlijk wat aan gedaan worden.

Meneer Nij Bijvank heeft twee belangrijke redenen om zijn huis verder te verduurzamen. Hij gaf aan dat hij heel blij is dat hij het milieu kan helpen. “Het milieu is natuurlijk altijd een goede zaak”. Een tweede reden was omdat de gasprijs en de prijs voor elektra steeds meer stijgt. Hij wilde dus eens iets nieuws proberen om dat te reduceren.

Hij heeft van de gemeente Haaksbergen een brief gehad met allerlei informatie over de inkoopactie en hoe hij zich aan kan melden. “De aanpak in de brief is aantrekkelijk. Het is fijn dat er een voorselectie is. Er is geen rompslomp”. Al deze maatregelen kunnen bijdragen aan zijn doelen, namelijk bijdragen aan een beter milieu en op zijn energierekening besparen. Hij heeft uiteindelijk gekozen voor zonnepanelen, HR++-glas en vloerisolatie.

De zonnepanelen en het HR++-glas zijn al geplaatst. Meneer Nij Bijvank gaf aan dat dit heel soepel is verlopen. De uitvoerders hebben hard en snel gewerkt. De zonnepanelen waren al binnen een halve dag geplaatst! “We merkten vanaf dag 1 al verschil door de zonnepanelen”. Hij adviseert iedereen dan ook de stap te zetten naar een duurzamere woning en meer wooncomfort!

“De energiekosten stijgen alleen maar meer. Voor ons een goede reden om te verduurzamen”

Bewoners met dubbel glas
Facebook Instagram Twitter Linkedin
Logo Ster in Samen Duurzaam