Familie Egmond

In de gemeente Haaksbergen zijn al tal van voorbeelden van bewoners die een stap naar duurzaam wonen gezet hebben. We hebben hieronder een aantal inspirerende bewonersverhalen op een rij gezet.

De kinderen van meneer en mevrouw Egmond hadden al zonnepanelen. Zelf had de heer des huizes er ook al eens aan gedacht. Maar ach, “Op onze leeftijd zullen we vast binnenkort gaan verhuizen, dus we dachten; daar beginnen we niet meer aan”. Toch gingen de bewoners van de Huurnhof 4 in Haaksbergen om. Het vuurtje werd nog wat meer aangewakkerd toen ze via de gemeente een brief over een collectieve inkoopactie kregen. Hun mening was veranderd: ” Mochten we toch gaan verhuizen, dan hebben de volgende bewoners er baat bij!”

Samen doen geeft vertrouwen
Het was natuurlijk mogelijk om zelf zonnepanelen aan te schaffen. ” Ik heb meegedaan met een gezamenlijke actie om panelen te kopen, omdat het me een fijn gevoel gaf. Daardoor had ik er vertrouwen in. We deden mee aan een actie van Winst uit je Woning, een actie die destijds in Haaksbergen liep.  Dat liep hartstikke soepel. We hebben ons aangemeld en de volgende dag werden we al gebeld om een afspraak te maken en zo de mogelijkheden voor ons huis in kaart te brengen. Ik merkte dat degene die me belde, goed in de materie zat. Dat boezemde vertrouwen in”. Begin augustus werd bij de familie thuis alles doorgesproken en gaven meneer en mevrouw Egmond akkoord op de offerte en de planning. Na een heerlijke vakantie, werden de zonnepanelen half september 2021 geplaatst. 

Het loont!
Meneer Egmond merkt al verschil op de energierekening. Hij houdt de opbrengsten per maand bij. “Als je eenmaal zonnepanelen hebt, is het een sport om de energierekening zo laag mogelijk te krijgen. Dus we zijn verder ook zuiniger geworden met de elektriciteit. Dat is een mooie bijvangst”.

“Mochten we toch verhuizen, dan hebben de volgende bewoners baat bij de panelen”

Egmond
Facebook Instagram Twitter Linkedin
Logo Ster in Samen Duurzaam