Duurzaam vervoer en laadpalen

Elektrisch vervoer

Laadpaal aanvragen

In onze gemeente worden de komende jaren openbare laadpalen geplaatst. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laad je altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens.

Welke laadpalen worden geplaatst?
Alfen Twin met 2 aansluitpunten
• Laadvermogen tot 11kW

Nog geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan!
Haaksbergen heeft nog beperkt openbare laadpalen. Het kan dus goed zijn dat er nog geen openbare laadpaal bij jou in de buurt is. In dat geval kun je hier een hier laadpaal aanvragen. Dat kost je niets; je betaalt alleen voor het opladen van je elektrische auto. Kijk op de website van Vattenfall InCharge voor meer informatie over het opladen van je elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen
Om de laadpalen te kunnen gebruiken heb je een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. Je vraagt de laadpas hier aan.

Snel laadpalen in de buurt vinden
Er zijn verschillende apps waarmee je een laadpaalin de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app aan. Hierin vind je alle openbare laadpalen. Ook zie je of een laadpaal vrij is en rijd je er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. Download de app hier

We willen allemaal snel overal naar toe kunnen en dat heeft gevolgen. Het goederen- en personenvervoer in Nederland zorgen samen voor 24% van de uitstoot van CO2. En dan zijn de internationale scheepvaart en luchtvaart nog niet meegerekend. Daarnaast veroorzaakt het vervoer veel uitstoot van fijnstof en is er overlast door geluid en stank. Al die auto’s nemen veel ruimte in beslag op wegen en parkeerplaatsen. Doordat er steeds meer auto’s rijden staan we ook steeds vaker stil. De wegen in Nederland slibben dicht en de files worden alleen maar langer. We gaan ons dus minder, schoner en duurzamer verplaatsen.

Waar komen nieuwe, openbare laadpalen?

De gemeente Haaksbergen heeft een aantal nieuwe locaties voor de proactieve plaatsing van laadpalen voorgesteld. Deze publieke laadpalen zijn bedoeld voor mensen die wonen, werken of recreëren in de gemeente Haaksbergen en geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein een laadvoorziening te realiseren. U kunt hierover meepraten: zijn dit de juiste locaties voor openbaar laden? Lees hier verder

Minder, schoner, duurzamer

We zullen ons in de toekomst minder, schoner en duurzamer moeten gaan verplaatsen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we meer thuis gaan werken, vaker de fiets pakken of kiezen voor een duurzamere vorm van vervoer. Fietsen in plaats van lopen, een elektrische auto kopen of gebruikmaken van een elektrische scooter. Op dit moment zijn er nog niet veel mogelijkheden in onze gemeente om hier gebruik van te maken: maar we werken aan de toekomst. Iedereen moet zijn steentje bijdragen, ook wij als gemeente. We zullen bijvoorbeeld ons eigen wagenpark duurzaam moeten maken. En we gaan de komende jaren meer laadpalen plaatsen.

Auto delen

Kunt u echt niet zonder auto? Kies dan voor een milieuvriendelijker alternatief en maak gebruik van een deelauto via Greenwheels , Snappcar of MyWheels. Met een abonnement kunt u een auto reserveren.

Slim reizen, ook voor bedrijven

Reizen met het openbaar vervoer is beter voor het milieu dan reizen met de auto. Door te kiezen voor slimme combinaties van vervoersmiddelen kunt u snel en comfortabel reizen. Twente Mobiel helpt werkgevers bij hun mobiliteitsbeleid om te werken aan minder auto’s in de spits en het verminderen van CO2. Ze geven werkgevers deskundig advies en ondersteunen bij acties en projecten. De reisplanner voor het openbaar vervoer vindt u op www.9292.nl

Lopen en fietsen

Er is er alle reden om (meer) te lopen of te fietsen. Daardoor werkt u tegelijkertijd aan het milieu én aan uw gezondheid. Reizen met een combinatie van trein en ov-fiets is bovendien vaak goedkoper én sneller dan met de auto.
 

Facebook Instagram Twitter Linkedin
Logo Ster in Samen Duurzaam